Over ons


Over hoe het allemaal begon

Zoals elk mooi avontuur in het avonduur, ontstond een ruime 20 jaar geleden de Embryo van Ludduvudduh op de hoek van de plaatselijke bar.
Vier muzikale vrienden zittend onder rokerig gedimd licht, keken elkaar over hun halfvolle schuimloze glazen, indringend Urekariaans aan.
Wat wil iedereen diep in het hart nou echt? Waarom geven we de mensen niet wat ze echt willen?
Gezelligheid, Lol maken , ongegeneerd zingen en lallen, het feest der herkenning!

Iedereen was het erover eens!

Daar, op de eikenhouten punt van die Veluwse toog, vielen de onder de curry bedolven tosti stukjes samen. Op die plek gingen de kerkklokken zingen en engelen voor de tweede maal pinnen. Het was zeker; De muzikale bron, van de kabbelende bergbeek die dit viertal tot die tijd aan de gang hield, zal kort daarop veranderen in een Muzikale Feest Tsunami. Ze hadden eindelijk het excuus gevonden om hun gezamenlijke passie voor het Nederlandse lied schaamteloos met elkaar te delen!

De expertise kwam samen, “Van mijn auto maak ik een bandbus”, “Ik schrijf de teksten”, “Ik bedenk het logo”, “Ik verf mijn gitaar goud”.
Kosten nog moeite werden gespaard. De mannen hadden weer visie, hoop en vooral weer iets moois in het vooruitzicht om voor te leven.
De “band der bandes” was ontwaakt uit de diepste krochten van het midden van het land. Er werden plannen gesmeed, gordijnen vermaakt, Perzische tapijten gereinigd en instrumenten gepoetst.

Ludduvudduh was een feit!

Nu na een ruime 20 jaar samen op de bühne te hebben gestaan, hectoliters Ginger Ale en andere versnaperingen naar binnen gewerkt te hebben. Zeecontainers Foe Yong Hai overleefd hebbende, TGV’s vol met gillende meisjes van ons afwetende te houden, elkaars kinderen geboren te zien worden, huizen gebouwd  te zien worden, relaties uit zien gaan, honderden feesten tot een hoogtepunt gebracht hebbende, mensen oprecht diep geroerd te hebben, bejubeld en bezongen te zijn. Zitten de mannen van Ludduvudduh nog steeds samen op diezelfde hoek van dat café, achter volle schuimende kragen, schaterlachend anekdotes op te rakelen over het laatste optreden in Drogteropslagen en het mysterie van de olifantjes.
Of kruimige verhalen over de dochter van de bakker uit Steenderen, de hamburgers van de studentenvereniging uit Leeuwarden en de klapperende deur van de bandbus in Amersfoort.

Een ding is zeker Ludduvudduh blijft en gezellig zal het zijn. Onder het motto “Jij wilde toch een feestje?” Komt Ludduvudduh naar je toe deze ………… !

En denk je nu Ludduvudduh, moeilijk woord? Neuhhhh!!

 Begin met een “L”, twee keer dubbel “D” met precies daar in het midden een “V”, vul dit alles op met een klinker waar je “U” tegen zegt, en ervaar aan het einde een heuse “H” erlebnis!

Dat is Ludduvudduh!

SONY DSC